Our News

Centro gets to heart of living

March 10, 2014

The Weekend West – New Homes – March 8-9, 2014

Although designed to fit snugly on a 7.5m wide, rear-loaded cottage lot, Switch Homes’ new Centro display at Golden Bay, is surprisingly spacious – and finished to an impressively high standard for the price. The three bedroom, two bathroom home has a streamlined and versatile layout, with well-proportioned living areas, a topnotch kitchen and big bedrooms for adults and children or guests. It has much to appeal to a broad range of buyers.

Switch Sales and Marketing Manager Damian Monteleone said the Centro would work well for aspirational first-homebuyers, professional singles or couples, plus young families, downsizers and retirees, and investors. From the street, the neat and petite elevation is clean and contemporary, with horizontal and vertical glazing around two sides of a wall feature Scyon Axon cladding, textured render and an uncluttered Colorbond roof. The oversized front door, on the right of the fa├žade, comes with keyless entry for the display price.

“When clients purchase the home they will receive three swipe cards for easy access, and these cards can have up to 99 codes – for the kids, the parents and the cleaner,” Mr Monteleone said. “We’ve built the home with 31-course ceilings, to provide a sense of volume, plus 28-course doors as standard.” The front door opens to a long entry hall, where the raised ceiling height is immediately appreciated. A door on the left opens to the main suite, brightened by the feature glazing of the front elevation, and including a surprisingly deep walk-in-robe, plus elegant ensuite with semi-frameless pivoting screen door on the oversized shower, overhanging basin on the neat vanity unit, and toilet in between.

Further along the entry, a short passage to the left connects with the main bathroom and two good-sized minor bedrooms – one with a two door robe, one with a three door robe and both with views of a private courtyard. A linen cupboard is easily accessed towards the back of the entry, close to the main living zone, where the dining area, living room and kitchen share a light-filled, free-flowing L-shaped space seamlessly linked to the courtyard alfresco area. A practical “tech nook” is tucked into a recess at the front of the dining area, with a built-in benchtop and glazed overhead cupboards.

Sleek stone benchtops, quality stainless steel appliances and overhead cabinets are features of the functional, galley-style kitchen, in the back corner of the living zone. One long bench houses the double sinks, and has a breakfast bar on the outside edge plus built in microwave on the inside. The 900m wide underbench oven, five-burner gas hotplate and retractable range hood are centred in the parallel row of cabinets, between the fridge-freezer recess and a two door, 20 course pantry.

The compact laundry opens to a drying courtyard, and has direct access to a double garage big enough for two four wheel drive vehicles.

 

 

Posted In: Media