Our News

Spaces created to evoke holiday mood

March 3, 2012

The West Australian

Divided into two distinct spaces, this project home by Switch Homes for Living has the entry and bedrooms in one area and the living and outdoor spaces in the other. The well-considered layout was designed with functionality in mind and simplifies entertaining by connecting the open-plan living and alfresco areas. Switch Homes representative Lee Morris said a holiday lifestyle was created throughout this home in The Vines; from a relaxing retreat in the main suite, to a range of recreation features inside and out. “Evoking a true resort feel, the outdoor area is conveniently located adjacent to the outdoor entertaining area as well as the main living area of the home,” Mr Morris said. “A stunning private retreat with a resort-style ensuite, the main suite is spacious . . . and positioned away from the other wing that extends to a private courtyard.” The ensuite is a stand-out feature of the home, with an open layout that is divided from the carpeted bed area by a half-height wall, which also conceals the deep oval spa bath. A long vanity with two oblong basins provides ample space and storage for two, while the large glass screened shower is tucked against the wall. Featuring Switch Homes’ “signature clustered utility area and linked spaces”, the central living area forms the hub of the home and is surrounded by the dining room and sunken home theatre. Another entertaining bonus is the games room with bar recess. The kitchen is anchored by a central island bench with cupboards, and includes stylish cabinetry, a stainless-steel oven and canopy range hood, a gas cooktop, glass splashbacks and walk-in pantry

Posted In: Media, Interior Design